[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ce face BNM ca populația să afle despre noile bancnote
29 Martie

În curând vor intra în circulație monedele metalice cu valoare nominală de unu, doi, cinci și zece lei. Prin urmare, în scopul informării cetățenilor, Banca Națională a Moldovei a lansat pliante și broșuri ce conțin informații referitoare la monedele noi și elementele de siguranță aferente, informează CURENTUL.

Broșurile sunt distribuite în bănci, magazine, oficii poștale, gări auto și gări feroviare. Acestea includ imaginea aversului și reversului monedelor, prezentarea și descrierea caracteristicilor tehnice și elementele de siguranță.

Solicitați de CURENTUL, serviciul de presă al BNM a refuzat să ofere detalii despre banii cheltuiți pe campania de informare, invocând faptul că pliantele au fost tipărite ca parte a serviciilor de producere a noilor monede, care reprezintă informație confidențială de stat.

Totodată, BNM desfășoară campanii de informare pe pagina web, rețele de socializare și în instituții de învățământ prin intermediul unui spot informativ, ce a fost distribuit cu titlu gratuit pentru difuzare și la posturile TV din țară.

2

1

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților