[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Calitatea drumului din localitatea Vărvăreuca a fost verificată de laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor
1 August

Lucrările de reparație a drumului din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești, au fost verificate de Laboratorul de Încercări din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD). În urma expertizei, s-a constatat că acestea corespund cerințelor tehnice și drumul poate fi dat în exploatare, transmite CURENTUL.

Astfel, a fost verificată granulozitatea amestecului de minerale, conținutul de bitum, densitatea medie, saturația cu apă, umflarea, rezistența la compresiune, rezistența la forfecare și grosimea straturilor de asfalt. Rezultatele probelor sunt în conformitate cu parametrii stabiliți. În total, în localitatea Vărvăreuca au fost reparați 850 m de drum, costul lucrărilor fiind de circa 2 milioane de lei.

Anterior, ministrul Chiril Gaburici a efectuat două vizite la fața locului, pentru a verifica calitatea lucrărilor pe acest tronson, după ce a fost sesizat de un internaut în privința calității drumului. Ministrul Economiei și Infrastructurii a anunțat că toate tronsoanele de drum vor fi date în exploatare abia după ce vor fi expertizate pozitiv de laboratorul ASD.

4_177 3_195 2_196

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților