[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Bronz pentru luptătorii moldoveni la taekwondo din cadrul Campionatului European
9 Februarie

Cea de-a 6-lea ediție a Campionatului European pe cluburi la taekwondo, care sa desfășurat la orașul Istanbul, Turcia a luat sfârșit, transmite CURENTUL.

Campionatul continental a adunat peste o mie de participanți.

Luptătorii moldoveni demonstrat rezultate înalte, cucerind 3 medalii de bronz în 3 zile de competiție.

Sportivii cadeți au întrat în lupta în prima zi a turneului. Reprezentantul Republicii Moldova Alin Manole, (categoria -53 kg) a cucerit prima medalie de bronz. Alin a câștigat două lupte, după ce a cedat primele trepte ale podiumului de premiere reprezentanților Turciei.

În a doua zi a competiției juniorul Danila Lupolov (categoria – 73 kg) a cucerit medalia de bronz în semifinala contra reprezentantul Azerbaijanului Umud Afandiyev.

Serghei Uscov, care a luptat în categoria de seniori (- 58 kg) a devenit al 3-lea premiant al Campionatului European. Sportivul nostru a pierdut lupta de semifinală contra viitorului campion european Georgii Gurtsiev din Rusia cu scorul 10 – 12. Reamintim că în decembrie anului 2017 sportivul de 18 ani din Tiraspol a cucerit medalia de bronz la Campionatul European.

Un alt reprezentant a Moldove care demonstra mare promisiune Stepan Dimitrov a încercat să lupte pentru medalii în categoria – 58 kg, însă a pierdut a doua lupta contra sportivului din Kazahstan. Fratele său Vadim (categoria – 54 kg) tot nu a reușit să treacă în runda 2.

De asemenea, demn de remarcat un alt rezultat important al ultimei zile de concurs.

Loredanei Porcescu (juniori, – 59 kg)  a avut mare șanse să ne aducă încă o medalie, însă un singur punct nu a ajuns sportivei să iasă în semifinalele.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților