[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul – vizitată de ministrul Apărării
20 Mai

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari, însoțit de comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, a efectuat marți, 19 mai, o vizită de lucru în Brigada de infanterie motorizată „Dacia” de la Cahul, transmite CURENTUL.

Conducerea armatei s-a familiarizat cu infrastructura unității, condițiile de trai și de serviciu ale efectivului și a inspectat centrul de instruire al brigăzii. În același timp, oficialii au urmărit un marș al unităților de tehnică din dotare.

La finalul vizitei, ministrul Pînzari a decorat cu distincții ale Armatei Naționale și a oferit diplome echipelor de militari care au monitorizat și supravegheat, alături de polițiști, circulația localnicilor și vehiculelor în satele Etulia și Cișmichioi, raionul Vulcănești, declarate în carantină la 25 aprilie curent, astfel contribuind la eforturile autorităților de prevenire a răspândirii COVID-19.

Alexandru Pînzari le-a mulțumit celor 38 de militari pentru serviciul impecabil și dedicația cu care și-au îndeplinit misiunile la posturile fixe din aceste localități.

„Atunci când oamenii de acolo au avut nevoie de ajutorul vostru, ați mers fără ezitare să vă faceți datoria, demonstrând că Armata Națională este întotdeauna gata să intervină pentru binele populației. Apreciez și profesionalismul comandanților voștri, pentru că au știut să vă instruiască la un nivel înalt, astfel încât astăzi să fiți pregătiți să ajutați, în special în acțiunile de combatere a noului coronavirus”, a spus ministrul Apărării.

De menționat că anterior, Alexandru Pînzari, împreună cu generalul Igor Gorgan, a vizitat și alte unități ale Armatei Naționale, printre care Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova” și „Ștefan cel Mare”, Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” și Batalionul 22 de menținere a păcii, Regimentul de Aviație „Decebal” de la Mărculești, Regimentul de Rachete Antiaeriene, Batalionul de Artilerie de la Ungheni și altele.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților