[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) „Aventurile” lui Gheorghe Cavcaliuc și a „Bunicilor grijulii” în Italia
21 Noiembrie

Delegația Asociației „Bunicii Grijulii” a fost întâlnită la cel mai înalt nivel de oficialii administrației publice din Bolzano, Renzo Csramaschi-Sindaco di Bolzano și administrația celor mai prestigioase licee din regiunea de nord a Italiei, transmite CURENTUL.

La eveniment, autoritățile italiene au adus cele mai înalte aprecieri Fondatorului A.O.Bunicii Grijulii, Gheorghe Cavcaliuc, Președintelui Galina Cotorobai, dar și întregii echipe de voluntari din întreaga țară și pentru faptul că au reușit în termen atât de scurt să implementeze cel mai mare proiect de voluntariat din Republica Moldova.

„Au recunoscut că admiră cu multă mândrie evoluția proiectului în țara noastră, spunând că suntem un exemplu frumos și pentru ei, lucru pe care îl vociferează în presa italiană, la întâlnirile cu diaspora noastră și la diverse foruri internaționale legate de voluntariat!”, menționează Asociația.

De asemenea, reprezentanții au subliniat că nu s-au oprit doar la implicarea persoanelor în etate, dar și că au reușit să dezvolte o ramură nouă – NEPOȚEII GRIJULII.

„Ramură care în Italia nu există, dar care urmând exemplul nostru ar dori să o implementeze și la ei, implicarea tinerei generații în voluntariat”.

Gheorghe Cavcaliuc a discutat cu autoritățile italiene despre preluarea și inițierea în Republica Moldova și alte proiecte importante pentru societate, primind acceptul și deschiderea partenerilor Italieni de a fi susținute necondiționat pentru că au mare încredere în persoana sa.

„Am purtat cu mândrie drapelul Republicii Moldova și al Bunicilor Grijulii în cele mai importante instituții de stat din regiunea Bolzano, împreună cu delegația noastră constituită din Bunici și Nepoței Grijulii, alături de înalți oficiali din Bolzano”, mai menționează echipa Asociației.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților