[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Autorităţile din Orhei fac faţă situaţiei excepţionale
21 Aprilie

În legătură cu situația excepțională creată pe drumurile țării, primarul de Orhei, Ilan Șor, a dispus, prin intermediul avocaților, emiterea unei dispoziții pentru întreprinderea măsurilor de lichidare a consecințelor ninsorii din ultimele ore, transmite CURENTUL.

Dis-de-dimineață, Serviciile Comunale ale municipiului Orhei au ieșit pe străzile orașului pentru a înlătura urmările ninsorilor abundente care au năvălit asupra Moldovei.
Tehnica și utilajele de deszăpezire au fost mobilizate, la fel și lucrătorii SCL, care începînd cu orele 5 ale dimineții, curăță trotuarele și străzile orașului de zăpadă, crengile căzute la pământ sub greutatea stratului de ninsoare și eventualele cabluri electrice rupte. Pentru evitarea pericolului poleiului, unele străzi cu pantă abruptă sunt presărate cu un strat de nisip. Întru menținerea situației sub control, a fost antrenată Garda populară a orașului.

Urgia albă a acoperit țara practic imediat după subotnicul organizat la scară largă în oraș, în cadrul căruia serviciile urbane, colectivele de lucru, elevii și voluntarii au adus în ordine orașul după iarnă. În cadrul acțiunilor de salubrizare s-a efectuat curățarea străzilor și curților, inclusiv utilizarea de vehicule speciale concepute pentru spălare de străzi, amenajarea de parcuri și grădini, plantare pomi, arbuști și flori.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților