[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Aplicații în domeniul protecției civile desfășurate la Cahul. Peste 700 persoane au fost instruite
23 Septembrie

Săptămâna curentă în raionul Cahul au fost desfășurate aplicații în domeniul protecției civile. Exercițiul a avut loc în incinta Liceului Teoretic „I. Vodă” din orașul Cahul, transmite CURENTUL.

Conform scenariului, pe teritoriul raionului Cahul s-a produs o situație excepțională cu caracter chimic cu degajarea substanțelor chimice periculoase de pe urma căreia au avut de suferit sute de oameni. Comisia pentru Situaţii Excepţionale raională a fost convocată pentru gestionarea situației de urgenţă cu instituirea punctului de dirijare a acțiunilor în situații de risc. Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, au implementat planul de repartizare a mijloacelor de protecție chimică individuală de la rezervele de mobilizare de stat. Angajații IGSU al MAI au demonstrat persoanelor implicate în exercițiu cum se amenajează corect un punct de eliberare a mijloacelor individuale de protecție chimică și au explicat cum funcționează acestea. Cetățenii expuși riscului intoxicării au primit mijloacele de protecție chimică individuală la punctele de eliberare instalate. Salvatorii au acordat primul ajutor medical persoanelor grav afectate în urma contaminării chimice, acestea fiind ulterior transportate la spitalul raional cu o autospecială SMURD.

În cadrul aplicațiilor peste 700 de persoane, dintre care majoritatea sînt copii, au fost instruite în domeniul protecției chimice și radiative. Astfel de exerciții sunt organizate periodic, planificat, pentru pregătirea și menținerea capacităților formațiunilor protecției civile de nivel republican, având drept scop instruirea populației privind acțiunile și comportamentul corect în situații de risc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților