[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Ambasadorul SUA a vizitat Portul Giurgiulești și a urmărit procesarea și tranzitul uleiului de floarea soarelui
29 Iunie

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, Kent D. Logsdon s-a alăturat directorului Agenției Navale Igor Zaharia la Portul de stat al Moldovei din Giurgiulești pentru a dona un receptor de identificare automată, informează CURENTUL.

„Acest echipament va contribui la asigurarea exploatării în siguranță a navelor pe căile navigabile ale Moldovei și continuă tradiția de 30 de ani de cooperare dintre SUA și Republica Moldova” – precizează Ambasada.

Ambasadorul a vizitat, de asemenea, s-a întâlnit cu CEO și acționarul majoritar al Grupului Trans-Oil, Vaja Jhashi, precum și cu directorul general al uzinei de ulei Danube Oil Company SRL, Tatiana Babakova.

Excelența sa și conducerea Grupului Trans-Oil au inspectat terminalele cerealier și de ulei ale Grupului în Portul Internațional Liber Giurgiulești, precum și noua uzină de ulei Danube Oil Company SRL.

Părțile au salutat importanța investițiilor americane în infrastructura Europei de Est.

Notă: Terminalul de produse cerealiere funcționează în cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG) începând din luna iulie 2009. ”Trans Cargo Terminals” SRL, societate subsidiară a Grupului de Companii Trans-Oil, a construit si gestionează terminalul cerealier împreuna cu societatea Danube Logistics. Terminalul cerealier, cu o capacitatea de depozitare de peste 50,000 tone metrice, poate recepționa până la 3000 tone metrice de cereale pe zi prin intermediul transportului auto şi feroviar. În același timp, navele cu o capacitate de până la 7,000 tone metrice pot fi încărcate cu o viteză de până la 800 de tone pe oră prin intermediul celor două dane.

Ulterior, în 2011, Trans-Oil a deschis un terminal de uleiuri vegetale în Portul Giurgiulești, cu o capacitate de comercializare de 300 KMT pe an.

Inapoi la arhiva noutaților