[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) Altă grădiniță renovată cu suportul României în valoare de un milion de lei
3 Noiembrie

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca împreună cu Excelența Sa, Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova și directorul executiv FISM, Mircea Eșanu, au participat la inaugurarea grădiniței de copii din satul Zamciogi, raionul Strășeni, renovată din fondurile alocate de Guvernul României, transmite CURENTUL.

Instituția a fost reparată capital pentru prima dată după zeci de ani de la darea în folosință. În prezent, grădinița este frecventată de 60 de copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani.

Costul total al proiectului a fost de 1, 4 milioane de lei, dintre aceștia circa 1 milion a fost alocat de Guvernul României, iar ceilalți bani sunt din bugetul de stat, contribuția autorităților locale și ONG-uri. În cadrul proiectului au fost efectuate lucrări de reconstrucție a acoperișului întregii clădiri, a fost renovată fațada clădirii, a fost amenajat un teren de joacă, iar bucătăria şi spălătoria au fost utilate cu tehnica necesară.

Menționăm, Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 933 de grădiniţe din țara noastră.

Grantul oferit de Guvernul României este gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).

4

3

1

2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților