[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) 137 de viitori polițiști au jurat credință Republicii Moldova
25 Octombrie

La sediul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credință Patriei, transmite CURENTUL.

La eveniment a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, secretarul general de stat, Simion Carp, prorectorul Academiei,Valentin Chirița, șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, veterani, părinți și profesori.

Astfel, 137 de studenți (52 de fete și 85 de băieți), care au ales profesia de polițiști, au jurat credință, vigilenţă şi curaj în apărarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor şi a integrităţii RM, în prezența familiilor care au venit să asiste la cel mai important eveniment din viața unui polițist.

În discursul său, ministrul Alexandru Jizdan a menționat despre rolul Academiei în creșterea și educarea generațiilor de polițiști, care în cadrul acestei instituții de învățământ acumulează cunoștințele și abilitățile necesare unui angajat din acest domeniu.

„Țara cu oameni care au depus jurământul poate rezista la orice încercare. Jurământul nu este doar un proces, este o filosofie, iar în urma lui tinerii se schimbă, pentru că în continuare vor servi Patria cu mândrie și cu multă responsabilitate”, a spus ministrul în cadrul evenimentului.

Evenimentul a continuat cu depuneri de flori la bustul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și cu o prezentare a Gărzii de Onoare și a Orchestrei Model a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Menționăm că aceasta este a 28-a generație de studenți admiși la studii în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare”, care îşi vor face studiile la facultatea Securitate Civilă și Ordine Publică și facultatea Drept.

Academia „Ştefan cel Mare” a MAI a fost fondată la 1 septembrie 1990 și este un centru de instruire, ştiinţific şi cultural, cu bogate tradiţii şi cu un adevărat spirit universitar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților