[ X ]
[ X ]
[ X ]
(FOTO) 10 viitoare studente din familii social-vulnerabile vor beneficia de loc de cazare în cel mai nou cămin inaugurat de o fundație de binefacere
3 Septembrie

Fundația de binefacere „Caritas Moldova” a inaugurat căminul „JUVENIS” destinat tinerelor studente ce provin din familiile social – vulnerabile pentru a facilita accesul lor la educație în instituțiile de învățământ superior din țară, transmite CURENTUL.

Grupul țintă al proiectului sunt tinerele care își fac studiile la universități din municipiul Chișinău și nu au resurse financiare pentru a inchiria un apartament sau orice alte opțiuni de cazare. Tinerele provin preponderant din zonele rurale, din familii care au dificultăți financiare și nu sunt în măsură să asigure continuarea studiilor în instituțiile de învățământ superior.

Prin urmare, 10 studente din diferite instituții de învățământ superior vor beneficia de loc de cazare. Ele, de asemenea, vor primi asistență de la un psiholog calificat, care le va oferi consiliere și va organiza săptămânal discuții spirituale și culturale pe diferite subiecte. Tinerele vor fi cazate câte două în cameră, acestea vor dispune de bucătărie, baie, sală de calculatoare, mașină de spălat.

Potrivit președintelui Caritas Moldova, Edward Lucaci, prin deschiderea Centrului Juvenis, fundația își propune propune să continue proiectele de facilitare a accesului la educație pentru tinerii din familiile social vulnerabile.

IMG_98041 4 3 2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților