[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fotbal. Juniori. Cine este Cristian Balan – golgheterul Campionatului U17
1 Decembrie

Golgheterul campionatului Moldovei pentru juniori U-17, Cristian Balan, s-a născut pe 5 februarie 2004 la Chișinău.

Chiar dacă este mai mic cu un an decât coechipierii săi de la echipa Dacia-Buiucani U-17, Cristian a reușit să marcheze 11 goluri în prima parte a campionatului. Asta nu este o întâmplare. Anul acesta el a devenit golgheterul turneului “May Cup”, cu 14 goluri marcate. A fost remarcat de selecționeri și convocat la Naționala Moldovei de juniori, pentru care a marcat un gol în poarta României.

Cristian este nepotul de pe vară dreaptă al mijlocașului Naționalei Moldovei, Cătălin Carp. Deși recunoaște că mai primește unele ajutoare sub formă de echipament sportiv de la moșul său, juniorul golgheter spune că n-a vorbit niciodată cu internaționalul de la Ufa.

Obiectivul – titlul de campioană

„Ne dorim să câștigăm campionatul național în acest sezon, iar pentru asta, în retur trebuie neapărat să recuperăm diferența de două puncte față de lidera Sheriff. Am avut un mare ghinion să pierdem două meciuri în campionat. În următoarele partide trebuie să jucăm mai bine. Eu, ca atacant, trebuie să marchez mai multe goluri pentru a-mi ajuta echipa să îndeplinească obiectivul, dar cu mare plăcere aș schimba golurile mele pe câteva puncte, care ne lipsesc pentru a fi în fruntea clasamentului.”

Cum a început să joace fotbal

„Am început să practic fotbalul de la vârsta de 8 ani. Nu m-am înscris la o echipă de fotbal, cum fac alți copii, dar am avut în fiecare zi antrenamente individuale cu fostul antrenor al Zimbrului, Vlad Aga. Dumnealui m-a învățat toate elementele de bază ale jocului – șutul, pasarea, centrarea, poziționarea piciorului în momentul șutului, etc. Apoi m-am antrenat sub îndrumarea lui Adrian Bditer, la CSF Voluntarii. Când am împlinit 12 ani, domnul Aga m-a invitat la CSCT Buiucani, club la care sunt legitimat în prezent. La formarea mea ca jucător un rol important l-a avut Mihai Andronic.”

Cu gândul doar la fotbal

„Mi-am pus scopul să ajung în topul celor mai buni jucători europeni. Și pentru asta mă antrenez zi de zi. Am toată susținerea părinților mei, Boris și Sabina, pe care îi iubesc și voi încerca să-i bucur cu rezultate frumoase.

Ca să progresez mi-aș dori să plec în altă țară pentru a juca fotbal la un nivel mai înalt. Mă gândesc la Italia, unde fotbalul este foarte iubit. Dintre fotbaliști, l-am remarcat pe Edinson Cavani de la PSG. Îmi place foarte mult stilul lui de joc.”

FMF

Inapoi la arhiva noutaților