[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a felicitat polițiștii cu prilejul Zilei Naționale a Poliției
18 Decembrie

Fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a transmis un mesaj de felicitare polițiștilor, cu ocazia Zilei Naționale a Poliției, transmite CURENTUL.

Mai jos vă prezentăm mesajul integral:
„Stimați polițiști, reprezentanți ai forțelor de ordine din Republica Moldova!

Prieteni,

Sărbătorim astăzi unul din momentele fundamentale din istoria Republicii Moldova: 29 de ani de la adoptarea Legii cu privire la Poliție. Se cuvine să ne amintim și să cinstim astăzi jertfa celor care au căzut la datorie, apărând independența, hotarele țării sau ordinea și siguranță publică. Pentru mine a fost o onoare să lucrez alături de colegii mei polițiști și îi asigur că voi lupta întotdeauna pentru o Poliție profesionistă, depolitizată și dedicată legii și statului de drept. La mulți ani, stimați polițiști!

În timpul scurt cât am exercitat funcția de Ministru de Interne am încercat și în mare parte am reușit să vă conving că sunteți extrem de importanți pentru pacea și liniștea populației, că munca pe care o faceți zi de zi le oferă oamenilor siguranța de care fiecare familie are nevoie pentru a se simți protejată în țara ei.

În spiritul valorilor pe care le-am pus atunci și acum în capul mesei, astăzi, de Ziua voastră profesională, aș vrea să vă doresc să fiți mereu oamenii de la straja legii și nu a intereselor obscure ale clanurilor politice, intereselor personale ale mai marilor zilei sau ale unor diriguitori cu veleități autocrate, care își doresc cu tot dinadinsul să captureze instituțiile statului, inclusiv cu mâinile voastre. Nu vă lăsați folosiți pentru a apăra crima oficializată, ci rămâneți demni în fața ordinelor ilegale pe care aveți dreptul conform legii să le ignorați, apărând în exclusivitate cetățenii acestei țări, asigurându-le o viață pașnică și netulburată. Iar legământul nostru suprem să ne fie călăuză: Întotdeauna pentru Oameni și niciodată împotriva lor!

Vă doresc multă sănătate, forțe înzecite pentru a vă îndeplini obligațiunile de serviciu, bucurii nemăsurate acasă, unde cei dragi vă oferă confortul atmosferei familiale. Vă doresc verticalitate, bărbăție și curaj pentru a înfrunta pericolele la care sunteți expuși atunci când vă confruntați cu elementele sociale indezirabile. Vă doresc să nu vă afecteze riscurile profesiei și să fiți mândri de ceea ce realizați la serviciu.

Sunteți puterea menită să ofere oamenilor siguranță, sunteți apărătorii legii, a dreptății și a demnității umane.

La mulți ani, domnilor polițiști!”, se spune în mesajul lui Andrei Năstase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților