[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fostul deputat Iurie Țap: „Opoziția și Președintele trebuie să discute cu PSRM”
4 Ianuarie

Fostul deputat liberal – democrat, Iurie Țap, menționează că în subiectul declanșării alegerilor parlamentare anticipate nu trebuie inventată bicicleta, cea mai sigură și scurtă cale este să fie urmată procedura constituțională prin care va fi respinsă de două ori candidatura la funcția de Premier propusă, transmite CURENTUL.

Fostul deputat punctează că Președintele și opoziția trebuie să discute cu PSRM.

„În acest sens, Președintele și opoziția parlamentară trebuie să discute cu PSRM-ul, care oficial pledează pentru alegeri anticipate. Dincolo de anumite subtilități, PSRM-ul împreună cu componentele fostului Bloc electoral ACUM au votat Declarația privind captivitatea statului, asumându-și anumite angajamente privind democrația și statul de drept. În condițiile refuzului PSRM-ului să susțină această idee, ei riscă să se compromită prin sfidarea Declarației pe care au votat-o și menținerea caracterului captiv al statului prin alianță informală cu platforma „Pentru Moldova”’, de facto cu Plahotniuc și Șor”, scrie într-o postare pe o rețea de socializare Iurie Țap.

Iurie Țap afirmă că o asemenea perspectivă este păguboasă pentru viitorul PSRM-ului.

„Totodată, aceste discuții ar fi o continuitate logică a angajamentelor asumate în iunie 2019 pentru pregătirea condiților și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Este vorba despre o tactică corectă care să permită atingerea obiectivelor majore într-un timp mai scurt. Ipotetic, am putea presupune o trișare din partea PSRM-ului, doar că, urmând această cale ei vor avea doar de pierdut.  În concluzie: pledând pentru democrație și statul de drept, trebuie să urmăm principiile acestor valori”, mai scrie Iurie Țap.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților