[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost vicepremier: Cum pot structurile statului să lucreze eficient dacă anual sunt reorganizate și reformate?
17 Martie

Politologul Victor Stepaniuc se întreabă cum pot structurile statului să lucreze eficient, în beneficiul societății, dacă permenent sunt reorganizate și reformate, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Stepaniuc a punctat că mandatul miniștrilor, deputaților, secretarilor de stat este de patru ani, iar în Republica Moldova au loc schimbări de 2-3 ori pe an.

„La orice schimbare a șefilor, inclusiv a miniștrilor, deputaților, președinților, etc. este zdruncinat aparatul de stat. Conform Constituției Republicii Moldova aceste procese trebuie sa se întâmple o dată la 4 ani, or durata mandatului deputaților, miniștrilor și Președinților este de 4 ani. Însă în Moldova asistăm la zdruncinări ale aparatului de stat permanent, uneori de 2-3 ori pe an.

Țara a avut în 30 de ani 26 de guverne, la unele ministere s-au perindat 18-22 ministri, vice-miniștri etc. Fiecare șef (uneori  politicieni, persoane fără carte și experiență de muncă) vine să-și impună echipa sa, viziunile (mofturile) sale asupra administrării statului și promovează  interminabile reorganizări, doar pentru a elimina din structuri oponenții politici și oamenii incomozi și a implanta în administrația publică persoane politic docile. Apare întrebarea logică: cum structurile aparatului de stat sa fie eficiente, să lucreze în beneficiul societății, daca ele permanent, aproape anual sunt reorganizate și reformate?”, se întreabă Stepaniuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților