[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost partid parlamentar: Alegerile parlamentare anticipate sunt soluția, dar nu cele stabilite de Filip
11 Iunie

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) susține că se uită cu mare îngrijorare la criza politică din țară, care este plină de consecințe imprevizibile, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PCRM menționează că, Republica Moldova se află într-o stare de tensiune politică și socio-economică permanentă, în creștere de la încercarea de lovitură de stat din 2009 și de la plecarea PCRM de la putere.

„Constatăm că, desfășurarea luptei pentru putere este mortală pentru Moldova. Setea de răzbunare și teama de deconspirare au unit ACUM și PSRM. Frica de a pierde pârghiile de putere este condusă de PDM. O ciocnire între ele poate distruge statul moldovenesc. Numai alegerile parlamentare anticipate pot fi o cale de ieșire din actuala situație. Nu acele care au fost stabilite de Pavel Filip, pentru data de 6 septembrie, dar cele care trebuie organizate după o serie de evenimente legislative și organizatorice. Toate recomandările pe această temă se găsesc în declarațiile Partidului Comuniștilor, care au fost făcute în ultimii ani. Noi, comuniștii, suntem convinși că alegerile parlamentare libere ținute în astfel de condiții ne vor permite să alegem o componență a Parlamentului care să reflecte interesele tuturor segmentelor societății moldovenești”, se mai pune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților