[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost ministru al Economiei: „Procesele negative în economia regională vor afecta și economia țării”
28 Februarie

Fostul vice-prim-ministrul, ministrul Economiei și Reformelor în Guvernul Sturza, Alexandru Muravschi afirmă că, indiferent de situația politică incertă din 2019, când s-au schimbat Guvernele și s-a înregistrat o criză politică, creșterea economică a țării a rămas constantă de 4%, transmite CURENTUL.

Alexandru Muravschi a spus că, chiar dacă R. Moldova nu va avea nici o guvernare, economia își va continua activitatea, ulterior, peste ceva timp, lipsa acesteia va fi simțită.

„Economia noastră este influențată de import, dar și de banii trimiși de cetățenii noștri de peste hotare. Experții spun că economia mondială și cea europeană vor cunoaște o anumită scădere. Urmărim războiul economic între SUA și China, chiar stagnarea economiei în Germania. Evident că R. Moldova nu poate să nu fie afectată.

Chiar și noul virus – Coronavirus, poate fi considerat un aspect al războiului economic. Procesele negative în economia regională vor influența și economia națională. Scăderea economiei în UE poate influența exportul nostru în aceste țări. Volumul banilor veniți de peste hotare de la cetățenii noștri tot poate scădea, mai ales în contextul în care unii s-au stabilit cu familiile peste hotare și nu trimit aici bani deloc”, a spus Alexandru Muravschi, în cadrul unei conferințe organizate de centrul de presă Sputnik.

Cristina Parfeni

foto: Radio Europa Liberă

Inapoi la arhiva noutaților