[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost lider de partid: „AUR este fostul PLR/fostul PPR”
20 Mai

Ex-liderul Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, spune că partidele unioniste trebuiau să accepte formarea Blocului electoral UNIREA, unde s-ar fi regăsit partidele revendicate drept unioniste, iar după alegeri fiecare entitate urma să își decidă autonom destinul politic, transmite CURENTUL.

Vitalia Pavlicenco spune că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este fostul Partid Liberal Reformator (PLR)/ fostul Partid Popular Românesc.

„AUR, care, alături de USB, alături de fosta Dreaptă, redenumită în PUN, sunt falii desprinse din PL. Adică, acum s-au regăsit în AUR această derivată a PL și desprinsul USB. Aceasta era AUR, până a adera PL. După aderarea PL, acum avem un PL readunat, practic, având noua denumire „AUR”, din care lipsesc PUN, precum și formatiunile conduse de Vasile Costiuc și de Vitalie Marinuța, care, la originea lor politică, provin, la fel, din PL.

Adica, odată cu revenirea și a partidului-mama – PL în structură, aceasta, subliniem, rămâne acelasi PL, redenumit AUR, doar că fara aripa Șalaru/Guțu/Țîcu.

Nu vrem prin aceste precizări, decât să subliniem ca PL s-a readunat în AUR, care este fostul PLR, condus – la desprinderea sa de PL – de catre Ion Hadârcă. Nu este AUR un partid constituit în Republica Moldova”, spune Vitalia Pavlicenco.

Totodată, Vitalia Pavlicenco punctează că PNL nu a participat la aceste „evoluții”, dar mereu a chemat la o coagulare liberală și unionistă PL și pe derivatele sale.

„PNL, partid mereu în opoziție extraparlamentară, a contribuit la Platforma „Consiliul Unirii”, a obținut în justiție dreptul partidelor de a fi unioniste, a demonstrat – la fel, în justiție, ca unionismul și romanismul nu sunt extremism.

PNL.md a colaborat frumos și fructuos cu Acțiunea-2012 și cu alte entități unioniste asociative, de unde provin Marius Lulea, George Simion și alți colegi ai lor. Celelalte entități unioniste nu au colaborat în anii 2011-2016 cu acești activiști de peste Prut sau au colaborat mai puțin.

PNL.md a participat corect la blocurile pe care unioniștii au reușit să le facă. Din păcate, de puține ori de peste Prut s-a venit cu alierea și coagularea, ci – mai curând – cu Dezbinarea”, mai spune Pavlicenco.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților