[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost deputat: Lucrurile bune trebuie făcute la timp, nu atunci când îți e comod sau pentru a acoperi câteva scandaluri
6 Decembrie
Președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, afirmă că autoritățile trebuie să explice oamenilor fără declarații politice și/sau triumfaliste despre ce urmează să se întâmple cu alegerile la Bălți, transmite CURENTUL. 
El spune că la Bălți acum e un fel de „happy end”.
„1. Grigorișin rămâne primar interimar.
2. Șor câștigă puncte politice fără a cheltui din banii furați pentru promisiuni.
3. Guvernarea luptă împotriva hoților de miliarde. Deputați și miniștri se scaldă în această decizie populară pentru electoratul de dreapta, aparent, lăudând justiția pentru că nu s-a vândut celor cu bani. Reforma, aparent, deja a început a da roade”, spune Plîngău.
Totodată, el consideră că „lucrurile bune trebuie făcute la timp, nu atunci când îți e comod sau pentru a acoperi câteva scandaluri sau anticipând probleme și mai mari”.
„Justiția ar fi fost făcută până la primul tur de scrutin. Acum e repararea greșelilor. Dacă s-ar fi ținut cont de propunerile noastre de a face sesizările necesare pentru scoaterea acestui partid în afara legii, n-am fi ajuns să asistăm la acest circ.
Mai departe, recomand autorităților cu drept de sesizare a CCM-ul să inițieze scoaterea Partidului Kroll în afara legii, mai ales că aveți un draft de sesizare scris de Platforma DA. Partidul Kroll trebuia scos în afara legii în 2019, când deputații Fracțiunii Platforma DA au sesizat pentru prima dată Ministerul Justiției în frunte cu Olesea Stamate pentru a fi inițiate aceste proceduri, ministrul fiind subiect cu drept de sesizare”, spune Plîngău.
Cristina Parfeni 
Inapoi la arhiva noutaților