[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fost deputat: „Am ajuns să primim „garanții” de la așa-numiții lideri separatiști în condițiile în care situația devine deja critică”
21 Octombrie

Fostul deputat Dinu Plîngău spune că e umilitor că s-a ajuns ca R. Moldova să primească „garanții” de la așa-numiții lideri separatiști în subiectul gazelor naturale, transmite CURENTUL.

Dinu Plîngău menționează că regiunea Transnistreană putea fi un punct forte în negocierile cu parte rusă.

„Mai mult de 2/3 din gazul consumat de regiunea respectivă merge pe activitatea afacerilor ce întrețin separatismul și umplerea buzunarelor unor oligarhi din Federația Rusă. Cedările constante și umilitoare sub pretextul protejării cetățenilor noștri în detrimentul contribuabililor de bună credință nu e un argument corect. E și mai umilitor că am ajuns să primim „garanții” de la așa-numiții lideri separatiști în condițiile în care situația devine deja critică în unele regiuni ale Republicii Moldova. Fără gaz, dar umiliți și de reprezentanții Guvernului la MoldovaGaz”, spune Dinu Plîngău.

De asemenea, el spune că Guvernul trebuie să aibă o poziție mult mai fermă și o comunicare adecvată în această situație complicată nu doar pentru guvernare, dar pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

„Ajungem ca despre anumite discuții să aflăm fie de la un vice-președinte de parlament, fie de la politicieni români și nicidecum de la cei care trebuie să comunice și să vină cu poziții oficiale. În asemenea situații, sinceritatea față de cetățeni poate fi dureroasă, dar mult mai corectă și sunt sigur că oamenii noștri au toată capacitatea de a înțelege anumite lucruri. Republica Moldova are mai mult decât suficiente pârghii să dicteze anumite lucruri cel puțin în relația cu regiunea transnistreană, fără a primi „garanții” umilitoare”, mai spune Plîngău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților