[ X ]
Forumul Regional de Inovații în Guvernare: Ce realizări a avut Guvernul în acest an
14 Noiembrie

Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a participat astăzi la deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Forumului Regional de Inovații în Guvernare cu genericul „Spre Obiectivele Globale prin Guvernare Eficientă”, transmite CURENTUL.

La eveniment au participat peste 200 de experți în domeniul inovațiilor, oficiali guvernamentali, experți naționali și internaționali, inclusiv reprezentanți ai mediului de afaceri și ai comunității științifice din circa 20 de țări din Europa de Est și Asia Centrală.

În discursul său, Secretarul general al Guvernului a remarcat realizările majore ale Guvernului în ceea ce priveşte reforma administraţiei publice şi modernizarea serviciilor publice, cum ar fi: semnarea Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional; aprobarea Strategiei privind reforma administraţiei publice pentru anii 2016-2020 şi a Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021. De asemenea, a fost nominalizată crearea Centrului de Implementare a Reformelor; reforma instituțiilor cu funcţii de control; crearea Agenţiei Servicii Publice în baza fuzionării şi restructurării a 5 instituţii de stat.

Forumul Regional de Inovații în Guvernare se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în care vor fi prezentate modele de prestare a serviciilor publice după principiul ghișeului unic; contribuția inovațiilor în dezvoltarea unui sector public eficient, promovarea transparenței și integrității; dezvoltarea instituțională pentru prestarea serviciilor publice de calitate. Totodată, participanții vor avea posibilitatea să facă schimb de experiență în domeniul provocărilor moderne din sectorul public atât din perspectiva prestatorilor, cât și din cea a utilizatorilor de servicii publice.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților