[ X ]
[ X ]
Forumul moldo-rus pentru cooperare economică se va desfășura în regim de teleconferință. Circa 100.000 de persoane vor urmări evenimentul!
29 Septembrie

Forumul moldo-rus pentru cooperare economică va avea loc în regim de teleconferință, organizat în format hibrid cu prezența speakerilor în studiourile din Republica Moldova și Federația Rusă, la 1 octombrie 2020, cu începere de la ora 10:00, și va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook și youtube ale Agenției de Investiții, informează CURENTUL.

Agenția de Investiții menționează că sesiunea online a Forumului are loc drept urmare a deciziei comisiei interguvernamentale bilaterale moldo-ruse care se va întruni pentru cea de-a 16-a ședință pe 2 octombrie, curent. Forumul este adresat mediului de afaceri din Republica Moldova și Federația Rusă, aducând în discuție acordurile implementate și rezultatele obținute în cadrul cooperării bilaterale, precum și va contura perspectivele de cooperare bilaterală de viitor cu accent pe crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea afacerilor și a comerțului bilateral.

La Forumul moldo-rus de cooperare economică vor participa:

• Conducătorii autorităților federale responsabile de interacțiunea cu țările CSI, de activitățile de export și comerț exterior;
• Reprezentanți ai administrațiilor regionale interesați de cooperarea dintre Republica Moldova și Federația Rusă;
• Reprezentanți ai asociațiilor și uniunilor de afaceri;
• Oameni de afaceri interesați de cooperare bilaterală.

Oficialii prezenți la eveniment vor discuta despre premisele dezvoltării cooperării economice bilaterale și consolidarea parteneriatelor între Republica Moldova și Federația Rusă în contextul actual. Participanții la discuții vor avea posibilitatea de a afla mai multe despre colaborarea oamenilor de afaceri din Republica Moldova și regiunile Federației Ruse în domeniile turismului, agriculturii, industriei vitivinicole, transferului de tehnologii, experienței internaționale în promovarea creșterii economice prin atragerea de noi investiții.

Conform estimărilor preliminare, circa 100.000 de persoane din Republica Moldova și Federația Rusă, dar și din alte țări interesate de cooperare vor urmări evenimentul.

Forumul va putea fi urmărit inclusiv cu traducere simultană în limba română.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților