[ X ]
Forumul Economic pentru Cooperare Interregională R. Moldova – R. Belarus: „Va fi discutat potențialul economic al celor două țări”
19 Aprilie

Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Republica Moldova – Republica Belarus are loc astăzi la Chișinău, transmite CURENTUL.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că, în cadrul acestuia, va fi discutat potențialul economic al celor două țări.

„Tindem spre îmbunătățirea climatului de afaceri și a potențialului de investiții. Am stabilit să semnăm Acorduri și contracte între cele 2 state, în diverse domenii de activitate. Forumul acesta este însăși conlucrarea și buna cooperare dintre Moldova și Belarus. În 2017 Belarus s-a plasat pe locul 9 dintre țările cu care Moldova dezvoltă relațiile de comerț. Observăm o creștere în acest domeniu. Azi se va face un nou pas spre dezvoltarea cooperării noastre”, a spus Chiril Gaburici.

În context, viceprim-ministrul R. belarus, Mihail Rusîi, a spus că se așteaptă de la acest Forum la noi colaborări și decizii.

„Am strâns aici împreună producători care au mulți ani experiență, oameni care influențează cumva procesul de producere. Toate acțiunile de astăzi sunt îndreptate spre continuarea relațiilor de astăzi care le avem. Moldova este un partener de nădejde și un bun prieten pe marginea cooperării în diferite domenii. Este important să nu ne oprim aici și să continuăm. Cel mai important este să ne completăm reciproc cu produsele noastre”, a spus Mihail Rusîi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților