[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Forţa Diasporei” contestă intenția Guvernului de a prelungi starea de urgență
27 Iulie

Partidul Politic „Forţa Diasporei” își  exprimă nedumerirea în legătură cu inițiativa Cabinetului de miniștri de a fi prelungită starea de urgență cu încă 60 de zile din data de 3 august.  Formațiunea consideră că nici Comisia pentru Situaţii Excepţionale, care a venit cu propunerea și nici Guvernul, nu a prezentat fapte şi dovezi convingătoare privind necesitatea prelungirii stării de urgenţă. 

„Argumentele de ordin general, care fac trimitere la posibile riscuri pentru securitatea naţională, nu rezistă nici unei critici. Acele mici incidente, pe care le folosesc drept dovezi puternice în context și care produs în ultimii ani,  puteau fi gestionate şi în condiţii obişnuite de către instituţiile responsabile ale statului. De altfel, nu s-a întâmplat nimic ce ar fi putut justifica prelungirea continuă a stării de urgenţă.

Mai mult ca atât, guvernarea niciodată nu a venit cu răspunsuri clare la acuzaţiile precum că, unele persoane cu funcţii de răspundere promovează decizii dubioase ce prejudiciază interesele statului, ale cetăţenilor, folosind starea de urgenţă ca motiv întemeiat.

De altfel, starea de urgenţă nu poate justifica lipsa de transparenţă în procesul de luare a deciziilor ce  vizează direct utilizarea banului public”, menționează Forța Diasporei într-un comuicat de presă.

În context, echipa Partidului Politic „Forţa Diasporei” face apel către Parlament să nu dea curs propunerii Guvernului de prelungire a stării de urgenţă. „Trebuie luat în calcul şi faptul că starea de urgenţă are consecinţe nefaste asupra proceselor economice, un aspect de maximă importanţă în condiţiile în care există tot mai multe fapte concrete că economia încă nu şi-a revenit după pandemie, și nici consecințele provocate de războiul din ţara vecină nu le-a depășit.  Astfel, chemăm deputaţii să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să respingă iniţiativa Guvernului, care poate complica şi mai mult starea de lucruri în țară.  Dacă apelul nostru va fi ignorat, vom cere public Guvernului şi Parlamentului să-şi asume consecinţele acestei acţiuni nefaste pentru ţară, pentru cetăţeni”, se mai menționează în declarația formațiunii.

 

Inapoi la arhiva noutaților