[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fondatorul salonului de frumusețe pentru copii, Victor Boicenco vorbește despre tainele meseriei: „Cel mai tânăr client a fost un copil de numai 6 luni”
23 Septembrie

„Copiii tot trebuie să aibă propriul lor stil!” Această afirmație aparține fondatorului salonului de frumusețe pentru copii „Rapunzel”, Victor Boicenco, care a acceptat să povestească mai multe despre acest salon reporterului CURENTUL.

Fondatorul spune că ideea a apărut spontan, dintr-un spirit de observație foarte dezvoltat.

„În timpul unei plimbări prin Chișinău poți vedea mulți părinți cu copiii lor de mână și fără să vrei, observi cum aceștia sunt îmbrăcați și ce frizură au. Observi astfel că foarte puțină atenție este acordată stilului unui copil. Am decis în acest mod să încercăm să facem ceva, să învățăm copiii să aibă grijă de ei și să le inspirăm simțul stilului propriu. Plus la toate, pentru nimeni nu-i un secret că frizura unui copil mai mic de 3 ani e o adevărată problemă. În frizeriile obișnuite nu prea vor să facă acest lucru, iar în frizeriile unde sunt scaune speciale, deseori nu se acordă atenția cuvenită unui copil, astfel speriindu-i mai tare”, ne-a spus Victor Boicenco.

Salonul are un spectru foarte larg de servicii pentru copii. Ceea ce impresionează la acest salon de frumusețe este confortul și profesionalismul frizerilor. Victor spune că angajații au o foarte mare responsabilitate pentru ceea ce fac.

„Cel mai tânăr client al nostru a fost un copil de numai 6 luni. Chiar de la prima frizură, copilul începe să înțeleagă că acest obicei va deveni unul obișnuit. Avem o foarte mare responsabilitate, într-adevăr. În primul rând, pentru ca copilul să nu se sperie folosim aparate de tuns de cea mai înaltă calitate, care nu fac zgomot. De asemenea, copilul nu-l plasăm în fața oglinzii pentru ca să nu vadă cum specialistul nostru vine cu ceva metalic în mână, de obicei foarfeca, și îi taie ceva din cap. Copilul este așezat într-un scaun special în formă de mașinuță în fața televizorului și, în timp ce el se uită la un desen animat, masterul nostru își face munca. Pentru prima frizură oferim părinților un certificat cu prima șuviță de păr tăiată a copilului”.

Victor precizează că unii copii au parte de frizuri „serioase”, iar după o ședință în salonul de frumusețe, pleacă mai maturi și mai la modă.

„Unii băieței, după ce le-am făcut frizura, pleacă de la noi mai maturi, evident și la modă. Le facem frizuri ca pentru adolescenți în diverse forme artistice: fulger, păianjen, figuri geometrice, etc..”, spune fondatorul.

Cu fetele se adresează ca și cu prințesele:

„Chiar dacă părinții au adus fetița la o simplă tăiere a vârfurilor sau aranjare a părului, ea pleacă de la noi o adevărată prințesă. Pe lângă cele solicitate de părinți, le facem aranjare, o împletitură și le oferim un mic cadou: o agrafă, un elastic, etc.. Facem și diverse coafuri pentru sărbători. Acum la modă sunt dreadurile și împletiturile africane cu lentă în cosițe. Totuși, cel mai exclusiv serviciu al nostru pentru fetițe rămâne a fi descâlcirea părului fără să-l retezăm. Am avut câteva cazuri de acest fel, iar noi ne descurcăm fără foarfece”, a precizat Victor Boicenco.

Părinții cel mai des solicită frizuri inedite și stilate, dar frizuri care le poartă celebritățile.

„Profesioniștii noștri decurg la propria fantezie pentru a crea ceva inedit și stilat totodată. Uneori vin cu fotografiile unor vedete sau cu unele frizuri deja realizate de frizerii noștri. Din salonul nostru de frumusețe „au plecat” și Ronaldo, și Messi, și Holly Berry, și Justin Bieber, etc..”.

Pentru această îndeletnicire, toți frizerii trec interviul de angajare la psiholog. Anume psihologul oferă recomandările directorului salonului de frumusețe în privința angajatelor. Totodată, psihologul a recomandat cum să fie interiorul salonului.

„Conlucrăm foarte strâns cu psihologul. Solicităm ajutor la angajarea personalului și chiar ne-am consultat când am ales cum să decorăm salonul pentru a ține copiii în tonus. De la medicul pediatru tot am preluat unele sfaturi, anume să nu instalăm aer condiționat în încăpere pentru a nu avea scădere bruscă de temperatură a aerului pe timp de vară. Și ce ține de sănătate: în fiecare zi dezinfectăm instrumentele cu care s-a lucrat, jucăriile, toate suprafețele. Odată în lună, salonul este închis pentru întreaga zi pentru a dezinfecta întreg salonul”, a spus Victor Boicenco.

De obicei, o frizură poate dura 15-20 de minute, dacă copilul stă locului, în caz contrar munca poate dura de 2 ori mai mult.

„Nu putem ști cu siguranță cât ia o frizură. Dacă copilul nu se mișcă și nu face capricii, poate dura în jur de 15-20 de minute, iar în caz contrar chiar și 25, ulterior el obosește și începe să caute alte îndeletniciri. Fetițele înțeleg că trebuie să stea nemișcate dacă vor să arate ca niște prințese. Pentru aceasta e nevoie chiar și de 40 de minute. Pentru o coafură complexă sau împletire – ajunge la o oră și jumătate. De exemplu, împletiturile afro au durat 5 ore, executate de 2 meșteri”.

Chiar dacă perioada de când activează e destul de mică, clienți sunt destui și unii au devenit și clienți permanenți.

O noutate din partea salonului este manichiura pentru copii, care va fi disponibilă din 1 octombrie.

„Acest serviciu este absolut nepericulos. Vom folosi instrumente de unică folosință și ojă pe bază de apă. Pe lângă acoperirea unghiilor cu ojă transparentă, vom avea și diferite forme de pus pe unghii, deasupra se va aplica încă un strat de ojă transparentă. Mulți copii au obiceiul să-și roadă unghiile, credem că astfel vor înceta să facă acest lucru pentru ca forma unghiei să rămână intactă. Propunem manichiură și pentru băiței, iar la înscriere deja avem format un rând”, spune Victor Boicenco.

Victor menționează că are planuri mari pe viitor.

„Vă spun în taină că avem intenția să lansăm și serviciul de organizare a zilelor de naștere pentru copii pe diferite teme. Lucrăm asupra acestui aspect cu companiile care organizează aceste manifestări. În ceea ce privește salonul, acesta până când e unicul care îl avem, dar e „până când”. În viitor planificăm să ne extindem cu mai multe saloane, mai multe servicii, dar baza principală rămâne a infiltra la copii gustul pentru frumos, modern și stilat”, a povestit Victor Boicenco.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților