[ X ]
[ X ]
[ X ]
Foile turistice se vând ca pâinea caldă! Află unde pleacă moldovenii în vacanţa de iarnă!
13 Decembrie

Tot mai mulţi moldoveni preferă să-şi petreacă vacanţa de iarnă în afara ţării. În timp ce unii optează pentru un sejur la munte, alţii aleg o vacanţă pe litoralul exotic. Agenţii turistici spun că moldovenii au învăţat să-şi plănuiască vacanţa din timp, pentru că este mai ieftină, de aceea multe destinaţii au fost vândute îndată după sfârşitul verii, informează CURENTUL.

În general, moldovenii îşi aleg destinaţiile după buget. De aceea, România se află în topul preferinţelor, urmată de Ucraina. Acest lucru ne-a spus Mihai Ceban, administratorul agenției de turism „Panda Tur”.

„Cele mai râvnite staţiuni se află în Sinaia şi Braşov. Preţurile pornesc de la 69 de euro pentru două nopţi şi includ transportul tur-retur şi micul dejun. Preţul variază în funcţie de perioadă şi durată”, a spus Mihai Ceban.

Bulgaria este şi ea printre destinaţiile vedete din această iarnă. Oferta agenţiilor începe de la 169 de euro pentru cinci nopţi de cazare, iar pentru un sejur de 7 zile într-un hotel de lux, va trebui să plătiţi 260 de euro.

Pentru cei mai înstăriţi, agenţiile oferă o vacanţă în Austria, unde pentru 7 nopţi de vis va trebui să scoateţi din buzunar în jur de 1 500 de euro.
Mihai Ceban a mai spus că în comparaţie cu anul trecut preţurile au rămas neschimbate.

„Se observă o tendinţă de procurare a foilor de munte din timp. Anul acesta vânzările au început în septembrie, şi nu în octombrie ca de obicei. Vânzările au crescut cu aproape 40%”, a precizat Mihai Ceban.

În timp ce unii vor schia pe fâşiile montane europene, alţii vor face băi de soare pe plajele exotice aproape de ecuator. Deşi agenţiile oferă sejururi în Maldive şi Egipt, agenţii de turism spun că moldovenii insistă mai mult pe plajele faraonilor, pentru că sunt mult mai accesibile ca preţ.

„În aceste destinaţii, iarna timpul e bun şi preţul este mult mai accesibil. O zonă mai bună este Egiptul. Oferta asigură cazare în hotel de 5 stele cu zbor din Chişinău, la un preţ de 500 de euro pe o perioadă de 7 nopţi”, spun agenţii de turism.

Aceștia afirmă că, printre moldoveni se găsesc şi cei care sunt gata să scoată din buzunar peste o mie de euro de persoană, pentru a petrece vacanţa de Crăciun pe Insulele Maldive.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților