[ X ]
[ X ]
[ X ]
Focul Haric va fi distribuit tuturor bisericilor din țară. Președintele Dodon îndeamnă cetățenii să nu meargă la biserică
18 Aprilie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat că Focul Haric a coborât la Ierusalim și în câteva ore va fi în R. Moldova, transmite CURENTUL.

Potrivit Președintelui țării, Focul Haric va fi distribuit către toate bisericile din țară direct de la Aeroport.

„Atenționez lumea să nu încerce să vină masiv la Aeroport, nu vor avea acces, vor veni doar reprezentanții eparhiilor care vor asigura transportarea Focului Haric. Mai multe primării, parohii, preoții vor asigura distribuirea Focului Haric pe străzi. Trebuie să conștientizăm că următoarele 24-48 de ore vor fi decisive privind pandemia”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, împreună cu Guvernul s-a luat decizia ca lângă fiecare lăcaș sfânt din țară să se afle câte un polițist. Potrivit Președintelui sfințirea bucatelor se va face pe străzi și îndeamnă cetățenii să nu meargă la biserici.

Totodată, în contextul înregistrății unui număr mare de cazuri de infecție cu COVID-19 în Edineț, Președintele țării afirmă că localitatea Brânzeni ar putea intra în următoarele zile în carantină.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților