[ X ]
[ X ]
[ X ]
Focul haric va fi adus în Moldova în ajunul Învierii Domnului! Iată cine va suporta cheltuielile
27 Martie

Focul haric va fi adus la Chișinău în Sâmbăta Mare, de către o delegație a Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de Mitropolitul Vladimir, informează CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, Secretarul Mitropolitan, Părintele Vadim Cheibaș a declarat că delegația va zbura în Țara Sfântă în ziua de joi din Săptămâna Sfintelor Patimi, cursa aeriană Chișinău – Tel Aviv. Întrebat cine va acoperi cheltuielile, Vadim Cheibaș a spus că acestea vor fi suportate de Biserica Ortodoxă din Moldova și compania aeriană care operează cursa.

Focul Haric se aprinde, în fiecare an, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în Sâmbăta dinaintea Paştelui Ortodox. Lumina Sfântă coboară pe Mormântul lui Iisus Hristos în timpul Vecerniei Mari.

În Moldova, Lumina Sfântă va ajunge în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău. Aceasta va fi împărțită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreaga ţară. Precizăm că, cursa Chișinău – Tel Aviv e operată de compania Air Moldova.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților