[ X ]
[ X ]
[ X ]
FMF acordă suport cluburilor pentru întreținerea terenurilor cu suprafața naturală
3 Aprilie

În pauza competițională cauzată de pandemia COVID19, angajații Federației Moldovenești de Fotbal își continua activitatea, fiecare pe domeniul de care este responsabil, astfel încât impactul crizei pandemice asupra fotbalului nostru să se resimtă cât mai puțin, transmite CURENTUL.

La Budești, cu suportul nemijlocit al FMF, continuă construcția stadionului începută acum 2 ani. Federatia a asigurat clubul din localitate, FC Sportul, cu echipament tehnic specializat pentru însămânțare și cu semințe pentru gazonul viitorului stadion.

Lucrările de însămânțare și de ameliorare ale terenurilor cu suprafață naturală se efectuează într-o anumită perioadă de timp și nu necesită un număr mare de lucrători.

FC Sportul, proprietarul viitorului stadion, este un club de fotbal tânăr, la care activează 7 antrenori și tot atâtea echipe de juniori de la U5 până la U16, care participă în campionatul Moldovei.

Stadionul cu suprafață naturală, cu dimensiuni standard, va avea vestiare moderne, tribune cu o capacitate de minim 500 de locuri, conform regulamentului pentru Certificarea stadioanelor. Mai mult decât atât, infrastructura permite disputarea meciurilor din Divizia Națională, seniori.

Vizavi se construiește un teren sintetic, cu dimensiuni 60×40 m. Sfârșitul lucrărilor se estimează pentru anul 2022.

Anterior, experți de la FMF au efectuat lucrări de revigorare a terenurilor de fotbal din Hîncești, Orhei, Lozova, Ceadâr Lunga și alte localități din Republica Moldova.

La Complexul raional Orhei au fost efectuate lucrări de scarificare a gazonului. FMF a delegat specialiști și echipament tehnic specializat. La fel cum va face și pentru a 2-a etapă de lucrări, reînsămânțare și îngrășăminte.

De asemenea, cu suporterul Federației au fost făcute lucrări de reînsămânțare la stadionul din Lozova.

FMF a susținut și va continua să susțină cluburile cu logistică și echipament tehnic necesar la întreținerea stadioanelor cu suprafață naturală.

Cristina Parfeni

photo-1585839656--0 photo-1585839657--1 photo-1585839658--2 photo-1585839659--3 photo-1585839661--7

Inapoi la arhiva noutaților