[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Flenchea: Procesul de negocieri a rămas „orfan de un părinte”. Se întâmplă lucruri departe de ochii lumii…
4 Decembrie

Expertul în securitate, Alexandru Flenchea, fost viceprim-ministru pentru Reintegrare, spune că pauza în procesul de negocieri nu înseamnă că și conflictul transnistrean poate fi pus pe pauză, transmite CURENTUL.

El s-a referit la faptul că în regiunea transnistreană în curând vor avea loc alegeri ale așa-numitului Președinte al regiunii.

„La finalul anului 2021 procesul de reglementare transnistreană a fost pus pe pauză. Tiraspolul e absorbit de „realegerea” lui Krasnoselski la șefia nominală a regiunii și furnizează propagandă, nu știri. Iar la Chișinău nu avem un negociator șef de patru săptămâni și procesul de negocieri a rămas „orfan de un părinte”.

Dar pauza în procesul de negocieri nu înseamnă că și conflictul nesoluționat poate fi pus pe pauză. Se întâmplă lucruri departe de ochii lumii, și urmează să se întâmple și mai multe, cu impact mult prea mare ca să nu ne pese. La 1 ianuarie 2022 ar urma să fie lansată faza finală a controlului vama moldo-ucrainean comun la Kuciurgan, pe segmentul transnistrean al frontierei, iar până la începutul primăverii trebuie să fie anunțat tenderul de procurare a energiei electrice, pentru că pe 31 martie va expira contractul cu MoldGRES”, spune Flenchea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților