[ X ]
[ X ]
[ X ]
Flashmob la Ministerul Sănătății. Ce solicită tinerii din PAS și PPDA
22 Ianuarie

Organizațiile de tineret ale partidelor PAS și Platforma DA, astăzi, au desfășurat un flashmob în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, acuzând conducerea de încălcarea drepturilor studenților de la medicină, informează CURENTUL.

Președintele organizației de tineret al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, a comunicat mai multe detalii cu privire la subiectul anunțat.

„Suntem în fața Ministerului Sănătății pentru a bate alarma în raport cu studenții care învață la medicină. Săptămâna trecută a apărut o informație, precum că Ministerul nu le permite tinerilor să facă rezidențiatul peste hotare în cazul în care au învățat la buget în Republica Moldova, fără ca să achite o taxă de până la 250 de mii de lei. Aceasta contravine până și regulamentului Ministerului cu privire la acest serviciu public ce poate fi accesat de oricine care a învățat la Universitatea de Medicină, ce prevede că procesul de autentificare a actelor de studii este unul gratuit, are loc în 30 de zile și nu există motive prin care îi poate fi refuzat cuiva. Faptul că Ministerul, într-o manieră abuzivă, a decis că lucrul acesta nu poate fi făcut, atât timp cât ei nu au plătit și nu au rambursat costurile de studii, constituie un abuz”, a precizat el.

Președintele organizației de tineret al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a comunicat patru soluții. „Prima – revenirea în cadrul legal și autentificarea actelor de studii ale absolvenților și rezidenților conform regulamentului. A doua soluție – neaplicarea retroactivă a obligativității de a face studiile la rezidențiat în Moldova pentru studenții la buget. 3 – publicarea metodologiei costurilor de studii. 4 – eșalonarea părților pentru rambursarea costurilor de studii”, a conchis Plîngău.

La finalul flashmob-ului, tinerii au depus un demers la Minister pentru a prezenta cererile anunțate.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților