[ X ]
[ X ]
[ X ]
Flashmob la BNM! Platforma Demnitate și Adevăr insistă pe publicarea celui de-al doilea raport Kroll
23 Iunie

Mai mulți membri și simpatizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr (PDA) au organizat astăzi un flashmob în fața Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul căruia au cerut publicarea raportului  Kroll 2, informează CURENTUL.

Mulțimea a scandat: „Jos hoții!” și au îndemnat societatea să iasă la protest și să nu tolereze nedreptățile. „Au furat până când au distrus economia țării, care nici până în ziua de astăzi nu s-a restabilit. O grămadă de oameni au plecat din țară și pleacă cu gândul de a nu se mai întoarce niciodată, ceea ce este foarte grav. Așa de grea situație în care este acum  R. Moldova nu am mai văzut niciodată, oamenii fug și pleacă, și nu e vinovat numai Plahotniuc, dar toți cei care mănâncă din smântâna lui. Am ieșit și cerem publicarea celui de al doilea raport Kroll 2”, a declarat unul dintre protestatari.

Un alt participant la flashmob a accentuat că poporul trebuie să își manifeste nemulțumirea față de putere: „Ne dorim ca în această țară să trăim mai bine. În țările democratice populația nu suferă atâta umilință. Oameni buni, noi nu trebuie să tăcem, să nu-i lăsăm să facă tot ce vor din țara noastră. Să ieșim și să protestăm”.

Jurnalistul Vasile Năstase a declarat că, dacă raportul Kroll 2 nu va fi publicat cel târziu până luni, protestele nu se vor opri și că vor ataca în instanță.

În acest sens, BNM a publicat un comunicat de presă astăzi prin care a declarat că nu a primit, deocamdată, un raport final al anchetei Kroll și a precizat că raportul este în proces de realizare, iar la recepționarea documentului, „Banca Națională a Moldovei se va angaja în discuții cu compania Kroll pentru a evalua oportunitatea de a publica rezultatele anchetei și a ridica restricțiile inerente de confidențialitate”. Potrivit sursei, validarea strategiei este planificată în iulie 2017, după următoarea rundă de consultări cu experții Kroll și Steptoe & Johnson care vor efectua o vizită la Chișinău.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților