[ X ]
[ X ]
[ X ]
Flashmob inedit la Ambasada Federației Ruse la Chișinău! ODIP: „Armata rusă afară”
2 Martie

Membrii Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) au organizat astăzi un flashmob în fața Ambasadei Rusiei în Republica Moldova, pentru a-i comemora pe cei care și-au dat viața pe câmpul de luptă, dar, în același timp, au cerut retragerea Armatei a 14-a de pe teritoriul Republicii Moldova, informează CURENTUL.

„Au trecut 25 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean, iar până acum nu s-au întreprins acțiuni concrete pentru ca pe teritoriul nostru să nu mai fie armată străină. Societatea civilă cere retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și cere dreptate pentru cei care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

De asemenea, membrii ODIP au scandat în fața Ambasadei Rusiei în Republica Moldova: „Armata rusă afară, armata rusă afară”. Apoi au aruncat vopsea roșie în fața Ambasadei, aceasta simbolizând sângele.

Membrii ODIP au depus și o petiție la Ambasada Federației Ruse din Republica Moldova, prin care au cerut retragerea Armatei a 14-a de pe teritoriul Republicii Moldova.

Precizăm că, astăzi se împlinesc 25 de ani de la izbucnirea conflictului armat de pe Nistru.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților