[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fiscul, împreună cu ANTA și INP, au verificat taximetriștii
13 Decembrie

Serviciul Fiscal de Stat (SFS), ieri, în comun cu Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare, au verificat activitatea transportatorilor de pasageri din regim taxi, informează CURENTUL.

După ce agenții de circulație au „tras pe dreapta” un șir de mașini de taxi, aceștia au fost verificați dacă activează legal, dacă eliberează bonul de casă, precum și dacă nu au alte abateri de la legislație. Menționăm, că acțiunile fac parte din planul de verificări pentru luna decembrie.

SFS reamintește agenților economici despre faptul că pe parcursul lunii decembrie 2019 vor fi supuși verificărilor, prin prisma controalelor fiscale, prin metoda verificării operative.

Verificărilor sunt supuse următoarele genuri de activitate:

— prestarea serviciilor de transport auto de pasageri, inclusiv în trafic național în regim de taxi, pe rute urbane/interurbane și în trafic internațional;
— prestarea serviciilor de alimentație publică;
— desfășurarea comerțului electronic;
— prestarea serviciilor de operațiuni de schimb valutar.

Scopul acestor acțiuni este sporirea nivelului de informare și conformare a contribuabililor, combaterea fenomenului de neutilizare a echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar și a altor încălcări ale legislației în vigoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților