[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fermierii către ministrul Bolea: E secetă severă…
15 Iulie
Asociația Forța Fermierilor atenționează că majoritatea teritoriului Republicii Moldova este afectată de secetă severă pedologică și, în context, a adresat o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, informează CURENTUL.
„Recolta de porumb în acea zonă de calamitate naturală este compromisă, iar recolta de floarea soarelui, sfecla de zahăr și soia se așteaptă la nivelul foarte scăzut. Cu părere de rău, din 2020 autoritățile nu au întreprins măsuri necesare în vederea rezolvării problemei irigării terenurilor agricole. Mai mult ca atât, din cauza proceselor birocratice și unor interese meschine, situația privind irigarea în agricultură s-a înrăutățit.
Dat fiind faptul că unele consiliile raionale refuză să demareze procedura de inspectare a câmpurilor în vederea constatării secetei, organizația noastră se adresează către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu solicitarea emiterii unei directive urgente pentru autoritățile publice locale de nivelul II privind necesitatea documentării prompte a secetei .Vă atenționăm că în România acest proces este în toi și se desfășoară sub egida Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale” – se spune într-o declarație a fermierilor.
Totodată, Asociația precizează că săptămâna viitoare este planificată întâlnirea Consiliului Forța Fermierilor cu conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare la care urmează să se discute planul susținerii sectorului agrar în contextul secetei și prevenirii falimentării majorității fermierilor mici și mijlocii.
293058033_714517206277598_7709416584887805493_n
Inapoi la arhiva noutaților