[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fermieri și producători de miere din raionul Cahul beneficiază de suport și instruire pentru crearea primelor două cooperative de producție în regiune
8 Octombrie

În perioada 7-16 octombrie curent, 15 fermieri și producători de miere din raionul Cahul beneficiază de instruire și asistență tehnică pentru crearea a două cooperative de producție în regiune, transmite CURENTUL.

Activitățile sunt susținute de trei experți practicieni din Italia și sunt organizate de proiectul „Promovarea ocupării tinerilor” al Organizației Internaționale a Muncii (ILO).

Prin intermediul Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din Cahul, proiectul ILO intenționează să faciliteze crearea a două cooperative de producție: a producătorilor de brânzeturi și cea a producătorilor de miere. Timp de zece zile, experții străini vor lucra cot la cot cu fermierii locali pentru a-i ghida în procesul de formare a cooperativelor, bazându-se pe experiența italiană, dar ținând cont de realitățile social-economice din Republica Moldova și specificul produselor din zona de sud.

Participanții vor beneficia de un curs de instruire teoretică, dar și de asistență tehnică și practică pentru evaluarea calității mierii produse, precum și de consultanță cu privire la achiziționarea utilajului pentru omogenizarea mierii și a echipamentelor necesare pentru un laborator specializat de testare a laptelui și pentru ambalarea brânzei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților