[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fenomenul de combatere a violenței în familie va fi soluționat conform standardelor internaționale. Memorandumul semnat de MMPSF
27 Decembrie

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Coaliția Națională „Viață fără Violență în Familie” au semnat astăzi, 27 decembrie 2016, un memorandum de colaborare. Documentul stabilește un set de acțiuni de interacțiune și de colaborare între mister și Coaliție, transmite CURENTUL.

Ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a declarat că pentru minister acest memorandum este un nou nivel de colaborare, în contextul ratificării Convenției de la Istanbul.

Ca urmare a semnării memorandumului, ministerul va aborda aspectele de prevenire şi combatere a fenomenului violenţei în familie în platforma multidisciplinară. La fel, va asigura coordonarea procesului de ajustare a legislației naționale și mecanismelor de soluționare a cazurilor de violență în familie la standardele internaționale, în special la prevederile Convenției Consiliului Europei Privind Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor și a Violenței Domestice (Istanbul 2011).

Pe de altă parte, Coaliția va participa la evenimentele comune și la campaniile tematice pentru prevenirea și combaterea violenței în familie și față de femei. De asemenea, va acorda suport și expertiză în procesul de elaborare a documentelor de politici, actelor legislative și normative din domeniu, inclusiv în procesul de implementare a Strategiei Naționale privind prevenirea și combaterea violenței în familie.

Recent, Președintele Republicii Moldova a emis un decret prin care se aprobă semnarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.
 
Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților