[ X ]
[ X ]
[ X ]
Femeile polițiste reunite la Georgia. Timp de 3 zile vor discuta mai multe aspecte legate de activitatea poliețenească
9 Martie

Două polițiste de frontieră participă la Conferința regională a „Femeilor în Poliție”. Evenimentul are loc în or. Tbilisi, Georgia, întrunind reprezentante ale diferitor instituții de forță din R. Moldova, Armenia, Albania, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Burma, Pakistan etc., transmite CURENTUL.

Reuniunea, aflată la a VI-a ediție, are drept scop promovarea femeii în organele de ocrotire a normelor de drept, prin dezvoltarea capacităților profesionale și personale.

Astfel, pe parcursul a trei zile, participantele pun în discuție o multitudine de subiecte de actualitate, inclusiv neajunsuri în activitatea polițienească și problematici sociale. Totodată, printre tematicile abordate se regăsesc tacticile de aplicare a forței și de apărare, utilizate de femeile polițiste în situații de criză, modalități de interogare, violența în familie, dresarea patrupezilor și pregătirea de formatori.

Delegația R. Moldova este formată din 11 reprezentante ale Departamentului Poliției de Frontieră, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului Național de Patrulare, Departamentului de Urmărire Penală, Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților