[ X ]
[ X ]
[ X ]
Federaţia Naţională Sportivă de Armwrestling din Republica Moldova a susţinut „examenul de maturitate”
20 Decembrie

La 18 decembrie 2016, Federația Națională Sportivă de Armwrestling din Republica Moldova a susținut „examenul de maturitate”. Fiind o structură ambițioasă, FNSARM a ales ca evenimentul său de lansare să fie un Campionat Internațional, cu intenția de a întruni la acest concurs cei mai tari sportivi din regiune și prin asta să-și anunțe cât mai răsunător începutul activității, transmite CURENTUL.

Evenimentul a avut loc în corespundere cu cele mai înalte exigenţe pe care le prevăd imperativele timpului. Președintele Federației, Marcel Darie, a invitat la eveniment buni profesioniști, oaspeţi de top în persoana Secretarului general al Federației mondiale (WAF), Asistentului de oficiu al Federației mondiale, dar și o echipă impunătoare, multinațională de arbitraj în frunte cu cel mai bun arbitru al anului 2016 la Campionatul European, Katia Crucitti din Italia.

Locul desfăşurării campionatului a fost Teatrul-Studio „Geneza Art”, fiind asigurate condiții perfecte atât pentru concurenți, cât și pentru tot personalul care s-a ocupat de desfășurarea competiției.

La start s-au aliniat 103 sportivi din Moldova, România, Ucraina, Bulgaria, Italia și Polonia. În joc au fost puse trofee sportive (diplome, medalii, cupe) pentru 4 categorii masculine, atât pentru brațul drept, cât și pentru cel stâng, iar fetele au concurat în sistem open atât cu brațul stîng, cât și cu cel drept.

În concurs fiind înscrişi campioni și premianți la campionate naționale, europene și mondiale, cupe internaționale, spectatorii au urmărit cu sufletul la gură meciuri în acelaşi timp tensionate, dure, frumoase, dramatice, dar și cu mult fair play, în urma cărora câştigători au devenit Irina Rozheshchenko (Ucraina), Daniel Procopciuc (Moldova), Viorel Dobrin (România), Yordan Tsonev (Bulgaria), Vadim Stecjuk (Ucraina), Sabin Bădulescu (România).

Campionatul a culminat cu determinarea campionului absolut în lupta cu brațul stâng, unde de neînvins a fost vicecampionul mondial entitre, Yordan Tsonev (Bulgaria), iar în lupta cu brațul drept s-a impus cel mai bun sportiv din România, Sabin Bădulescu.

În timpul premierii, toți medaliații și-au primit și premiul bănesc, care a fost anunțat din timp.

De menționat este activitatea echipei de arbitri la acest campionat internaţional – pe toată durata concursului, din peste 700 meciuri disputate, deciziile arbitrilor au fost contestate doar în 2 cazuri, dintre care unul a fost respins și nu a fost nici un caz soldat cu traumatism (două momente legate în mod direct de arbitraj).

Primele reacții ale participanților la concurs:

Tomas De Marchi (Italia): În acest week-end am fost la campionatul de armwrestling din Chișinău – Moldova Open Cup. A fost pentru mine o posibilitate plăcută de a descoperi o nouă federaţie, un foarte bun şi carismatic Preşedinte, Marcel Darie. Totul a fost bine şi vreau să felicit Federaţia moldovenească cu nivelul înalt de organizare şi cu bune rezultate, cu numele mari atrase în acest campionat de armwrestling şi cu capacităţile pe care le are. Multe mulţumiri Dlui Marcel Darie şi Dianei Novosiolova pentru ospitalitate. Totul a fost perfect în Moldova!

Saşa Korolciuk (Ucraina): Sunt mulţumit de acest turneu. O mare de pozitivism. Mi-a plăcut mult. Totul a fost la un nivel înalt. Mulţumesc. Cu mare plăcere aş mai merge la turnee de acest fel.

Alin Sandu (România): Mândru să împart podiumul cu 2 bulgari foarte puternici! O medalie de bronz mai importantă decât altele de aur!

darie1

darie2

darie3

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților