[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fâşii imense de cânepă sălbatică depistate şi nimicite de poliţişti, în urma raziilor desfăşurate!
19 Iulie

Poliţiştii sectoarelor Botanica, Râşcani şi Ciocana ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au organizat şi desfăşurat razii specializate de depistare şi nimicire a plantaţiilor de cânepă sălbatică, informează CURENTUL.

Astfel, în comuna Hulboaca pe un câmp a fost depistată o fâşie de cânepă sălbatică, în jur de 4 mii de plante ce creşteau haotic şi aveau o înălţime de peste doi metri. La faţa locului au fost solicitaţi angajaţi ai serviciilor de salubrizare cu echipament special, fiind întreprinse lucrări de nimicire prin ardere a tufelor de cânepă. O altă fâşie a fost depistată şi nimicită în sectorul Botanica, pe o suprafaţă de 100 de metri creşteau în jur de 2 mii de plante de cânepă, fiind cosite şi nimicite prin ardere la faţa locului.

În comuna Bubuieci a fost depistat un lot de pământ, pe care erau cultivate plante de cânepă pe o suprafaţă de aproximativ 25 ari. În acest context, ofiţerii de investigaţii urmează să identifice proprietarul lotului de pământ, pentru a depune explicaţii în legătură cu cultivarea şi creşterea plantelor.

El riscă să fie cercetat penal şi sancţionat cu amendă în mărime de la 4 mii lei la 8 mii lei sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților