[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fără publicitate stradală în Capitală! Primăria pregătește un nou Regulament pentru reglementarea acesteia
9 Octombrie

Un proiect de lege care vine să interzică și să reglementeze stric publicitatea stradală se pregătește în cadrul Primăriei Chișinău. Anunțul a fost făcut de către primarul general interimar Nistor Grozavu în cadrul ședinței Primăriei de astăzi, transmite CURENTUL.

„Acest proiect este o replică a unui Regulament înaintat anterior primăriei. A fost minuțios examinat. La moment orașul e împânzit de publicitate stradală, care trebuie lichidată”, a spus Nistro Grozavu.

Arhitectul-șef al Primăriei, Sergiu Borozan, a menționat că din cauza acestui Regulament au apărut divergențe între primărie și agenții de publicitate.

„Multor agenți li s-au interzis eliberarea autorizațiilor pentru panourile publicitare. Câteva companii au depus și cerere în judecată pe baza acestui aspect. Timp de 5 ani, din 2012 până în 2017, am demontat 1 407 obiecte.

Conform noului Regulament se vor determina locuri exacte de amplasare a dispozitivelor publicitare care vor fi scoase la licitație. Pe parcursul acestor ani s-au eliberat, până la 1 octombrie 2017, tocmai 2 115 autorizații de construire a panourilor publicitare.

Venim cu rugămintea ca până la finalizarea Regulamentului, autorizațiile curente să fie prelungite la un an, iar noile autorizații să vor fi în baza unui nou Regulament”, a spus Sergiu Borozan.

Cele mai solicitate locații pentru amplasarea publicității stradale este bulevardul Dacia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților