[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fără planuri de vacanță, dar savurează viața în sat! Vasile Grădinaru: „Am avut posibilitatea să merg mai des”
21 Iulie

Pandemia de COVID-19 i-a dat toate planurile peste cap, nu doar cele de vacanță. Despre aceasta, consilierul PAS în Consiliul Municipal Chișinău, Vasile Grădinaru a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL „Vacanța acasă”.

„Cu părere de rău, în acest an nu cred că vom pleca în vacanță. Fracțiunea PAS a propus ca ședințele Consiliului Municipal să aibă loc cel puțin până pe 15.08.20, sperăm să fim susținuți și de ceilalți consilieri. La celelalte job-uri, în genere nu am prevăzut vacanță în această vară”, ne-a spus consilierul.

Dacă se vor redeschide frontierele, Vasile Grădinaru și-ar dori să meargă în România. „În cazul în care s-ar deschide frontierele și aș avea măcar 2-3 zile libere, aș merge până în România să străbat Transfăgărășanul și Transalpina. Sunt trasee și peisaje nemaipomenite, pe care, din păcate, la moment le-am văzut doar în poze”, punctează consilierul.

Cât sunt închise frontierele, consilierul a vizitat repetat locurile din țară. „Am mai vizitat o dată Orheiul Vechi, Cetatea Soroca și Codrii Moldovei. Aceste destinații, aceste locuri pitorești îmi transmit energie pozitivă, liniște sufletească și ne îndeamnă să mai reflectăm asupra istoriei, culturii și tradițiilor neamului nostru. Cred că fiecare om, indiferent de vârstă, temperament, sau interese, ar trebui să vadă aceste locuri!” – a spus el.

De asemenea, Vasile Grădinaru ne-a spus ce activități preferă în sezonul estival.

„Eu sunt de baștină din s. Călugăr, r-nul Fălești. Rutina, din păcate, nu-mi permiteam să merg prea des acasă la țară. Dar, în ultima perioadă, datorită restricționării mai multor activități, am avut posibilitatea să merg mai des: s-o văd pe mama, s-o ajut prin gospodărie, să-mi văd colegii de clasă și vecinii de odinioară. Să mă întorc în timp, să simt liniștea unui cătun și bunătatea omului simplu de la țară, care se mai interesează „Ce se mai aude la capitală?”. Să dedic timp familiei și să merg la pescuit…”.

Și în continuarea celor expuse, am aflat ce bucate preferă consilierul: „…Iar mama, desigur nu va ezita să ne pregătească sarmale, zeamă de pui, mămăligă cu tochitură și brânză de oi. Și ea, și eu, știm că aceste bucate, la fel de gustoase nu sunt nicăieri, pentru că ea a pus în ele niște ingrediente speciale, pe care nu le poți cumpăra nicăieri: dragoste, afecțiune și dor.

Când stai seara obosit, după o zi de muncă și savurezi aerul curat, liniștea și calmul din sat, nu mai vrei să revii în urba unde toți se grăbesc, iar praful și gălăgia acompaniază această agitație. Doar că… sunt și eu părinte la rândul meu. Trebuie să revin la cuibul meu, unde mă așteaptă ai mei puișori”, ne-a mai spus Vasile Grădinaru.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților