[ X ]
[ X ]
[ X ]
FAO începe implementarea celor două proiecte destinate accelerării dezvoltării rurale
26 Ianuarie

Un grup de experți internaționali ai FAO a efectuat o vizită de lucru în Moldova pentru a demara activitățile de consolidare a capacităților privind politicile agricole şi de dezvoltare rurală precum și activități de suport a micilor producători de pomuşoare, transmite CURENTUL.

Vizita a avut ca scop identificarea potențialelor sinergii între cele două proiecte ale FAO, precum și cu alte proiecte și activități implementate de donatori și Guvernul Republicii Moldova și a facilitat înțelegerea așteptărilor de la cele 2 proiecte din partea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

În urma întâlnirilor cu reprezentanții MADRM și cu organizațiile de profil au fost evaluate necesitățile de instruire referitoare la politica de dezvoltare rurală. În colaborare cu MADRM, a fost înființat un Grup tehnic de lucru pentru dezvoltare rurală – alcătuit din reprezentanți MADRM și alte organizații din domeniu – pentru a sprijini implementarea tuturor activităților din proiecte.

Parte a agendei de lucru a fost și elaborarea criteriilor de selecție pentru identificarea comunităților – pilot. Grupul de experți a efectuat timp de o zi vizite în teritoriu pentru testarea criteriilor de selecție pentru identificarea celor trei comunități rurale pilot care vor beneficia de asistență tehnică.

Moldova este una dintre țările vizate în cadrul Inițiativei Regionale a FAO privind abilitarea micilor agricultori și fermelor de familie pentru îmbunătățirea mijloacelor de trai și reducerea sărăciei.

Amintim că proiectele „Sprijin pentru consolidarea capacităților privind politicile agricole şi de dezvoltare rurală și implementarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale” şi „Consolidarea capacităților micilor producători de pomuşoare” au fost semnate de MADRM și FAO in noiembrie2017. Proiectele vor contribui la dezvoltarea capacităților în domeniul agriculturii și politicii de dezvoltare rurală – pentru elaboratorii de politici publice, oficiali locali și alte părți vizate care vor fi implicați în pregătirea și implementarea planurilor de dezvoltare comunitară pentru trei comunități –pilot, precum și la consolidarea capacității micilor producători de pomușoare.

Proiectele au un buget de peste 800 mii de dolari și urmează a fi implementate până la finele anului 2019.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților