[ X ]
[ X ]
[ X ]
Facturile la căldură vor fi reduse cu 30%! Iată ce își propune Termoelectrica să realizeze până la sfârșit de an
21 Februarie

Termoelectrica SA anunță lansarea unui proiect de modernizare a sistemelor de termoficare a blocurilor locative și clădirilor administrative din Capitală, transmite CURENTUL.

Directorul general al companiei, Veaceslav Eni, spune că proiectul va permite locatarilor să dispună de propriul contor și, astfel, se vor reduce plata pentru facturi.

„În vara anului precedent am dat startul proiectului. Un bloc locativ din capitală a dispus de acest sistem pe orizontală. Rezultatele sunt palpabile. Facturile au fost reduse cu 30%. Programul SACET prevede termoficarea a 2 zone din Chișinău – Vest și Sud. Vor fi selectate 17 blocuri locative unde va fi instalată distribuția pe orizontală a agentului termic. Ne propunem ca 124 de blocuri locative și 34 clădiri administrative cu cele mai defectuoase și problematice sisteme de termoficare să fie modernizate. Costul proiectului este de 3 milioane 44 mii de euro, plus peste 46 milioane de lei alocați. Până la sfârșitul anului urmează a fi efectuate lucrările”, a spus Veaceslav Eni.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților