[ X ]
[ X ]
[ X ]
Facilități pentru transportatorii internaționali de mărfuri. Iată ce au semnat în acest sens directorul Serviciului Vamal și AITA
30 Octombrie

Transportatorii internaționali de mărfuri vor beneficia de o serie de facilități care presupun majorarea garanției financiare a Carnetului TIR de la 60 mii euro până la 100 mii, precum și posibilitatea depunerii, în perspectivă, a declarațiilor prealabile electronice TIR-EPD, transmite CURENTUL.

Amendamentele se conțin în noul Memorandum de Înțelegere, semnat de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Președintele Agenției Internaționale a Transportatorilor Auto (AITA), Mihail Usatîi.

Tot în baza aceluiași document, părțile se angajează să-și intensifice colaborarea în vederea identificării unor noi oportunități de facilitare a transportului internațional de mărfuri și de asigurare a lanțului logistic în cadrul acestor operațiuni.

Conlucrarea dintre părțile semnatare se va extinde și asupra domeniului de pregătire profesională și certificare a angajaților companiilor de transport internațional de mărfuri, conform programelor de formare, acreditate de către Academia Uniunii Internaționale a Transportatorilor Auto.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților