[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expoziție foto dedicată actorului Ion Caramitru, la Teatrul Național din Chișinău
20 Septembrie

Fotografii inedite, prezentate în premieră absolută publicului, au putut fi admirate de un public numeros. Fragmente ilustrate din viața de director de teatru a lui Ion Caramitru au fost expuse pe simeze, informează CURENTUL.

Marele actor român a fost evocat de cei prezenți. Printre personalitățile care au luat parte la acest eveniment s-au numărat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, consilierul președintelui României pe probleme de Cultură, Sergiu Nistor, președintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman și gazda vernisajului, directorul TNME, actorul și regizorul Petru Hadârcă.

Cei prezenți au depănat amintiri legate de întâlnirile cu Ion Caramitru. De altfel, ministrul Culturii a avut surpriza de a se regăsi imortalizat într-una dintre imaginile expuse, realizată cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Cele 33 de fotografii realizate de Florin Ghioca, cel care este și președinte al International Association of Theatre Photographers (IATP), prezintă imagini inedite din ultimii șapte ani de colaborare cu TNB, respectiv cu directorul teatrului, Ion Caramitru. Alături de marele actor român pot fi admirate în cadrul acestei expoziții numeroase personalități ale vieții publice, de la recent încoronatul rege Charles al III-lea la Juliette Binoche, sau de la Simona Halep la Maia Sandu și Klaus Iohannis.

„Pentru mine este un privilegiu să fiu fotograf al Teatrului Național din București și a fost o onoare să fiu alături de Ion Caramitru în acele momente speciale pe care le vedem astăzi. Sunteți primii martori ai acestor imagini. Cele mai multe dintre ele nu au fost văzute niciodată până acum, unele dintre ele nici măcar de Ion Caramitru. Este o premieră absolută. Îi mulțumesc lui Petru Hadârcă pentru găzduirea acestor imagini într-un loc pe care prietenul său, Pino Caramitru l-a iubit foarte mult și unde mereu s-a simțit ca acasă!”, a declarat cu prilejul vernisajului cunoscutul fotograf și jurnalist Florin Ghioca.
Expoziția a fost realizată cu sprijinul Victoriabank și poate fi vizitată gratuit, în fiecare zi, până pe 29 septembrie, în foaierul Teatrului Național Mihai Eminescu.

Inapoi la arhiva noutaților