[ X ]
Expoziția World Press Photo – 2018 revine la Chișinău
10 Noiembrie

Expoziția World Press Photo 2018, cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial, revine la Chișinău pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent și Ambasada Regatului Țărilor de Jos, transmite CURENTUL cu referire la media-azi.md.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie a Moldovei în perioada 21 noiembrie – 12 decembrie 2018.

Concursul anual de fotografie premiază fotografi din întreaga lume pentru cele mai bune imagini care au contribuit la dezvoltarea jurnalismului vizual în ultimul an. În competiție participă fotografi profesioniști, fotoreporteri și fotografi documentariști.

Lansarea expoziției va avea loc la 21 noiembrie, ora 15:00, Muzeul Național de Istorie.

Orar zilnic: Deschis -10:00 – 17:00. Închis – vineri.

Biletele pot fi achiziționate în incinta muzeului.

Preț bilet: 10 lei/adulți; 5 lei/studenți.

Aflată în acest an la cea de-a 61-a ediție, competiția a reunit în jur de 5 000 de fotografi din 125 de țări care au expediat peste 73 000 de imagini. Juriul a premiat 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelandă, Turcia, Marea Britanie și SUA.

Expoziția anuală internațională World Press Photo este itinerantă în întreaga lume. Aceasta este montată în aproape 100 de spații din peste 45 de țări și este vizitată de circa 4,5 milioane de persoane la fiecare ediție. Înainte de a ajunge la Chișinău, expoziția a fost organizată la Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, București, Timișoara, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad etc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților