[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expoziția „Literatură pentru colecționari”, în premieră în R. Moldova. Detalii despre ineditul eveniment
22 August

O expoziție cu participare internațională „Literatură pentru colecționari”, va fi organizată în premieră în Republica Moldova. În cadrul acesteia vor fi prezentate la concurs manuale, monografii, articole de cercetare, cataloage de expoziții, cataloage de specialitate, cataloage generale, reviste filatelice, articole generale, cărți pentru și despre colecționari, transmite CURENTUL.

Evenimentul este organizat în cadrul programului de activități prilejuit de aniversarea a 130 de ani ai Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, expoziția fiind organizată în conformitate cu regulamentele, stabilite de Federația Internațională de Filatelie și conform unor tradiții, elaborate pe parcursul a mai bine de o sută de ani în țările europene.

Contactat de reporterul nostru, președintele Comitetului de organizare a expoziției, Constantin Ciobanu, a spus că expoziția este competitivă, iar lucrările expuse urmează să fie jurizate de către un juriu internațional.

„Referindu-ne la valoarea culturală a cărților prezentate în cadrul Expoziției „Literatură pentru colecționari” menționăm că ele vin să stimuleze mișcarea europeană în domenii colecționistice mai puțin cunoscute de societate. Sperăm că ea va avea ecou în rândul colecționarilor din Republica Moldova și astfel se va obține ascensiunea culturii. Aici sunt expuse peste 100 de monografii, cataloage, studii ce reflectă diferite domenii de colecționare,lucrările fiind prezentate, la concurs, de autori din Germania, Olanda, România, Rusia, Polonia, Croația, Italia”, a spus Constantin Ciobanu.

În cazul expoziției internaționale au fost deja prezentate 30 de lucrări la clasa Hors Concours, 49 de lucrări – la clasa de competiție.

Vernisajul va avea loc la 3 septembrie 2019, ora 15.00, în Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Mihaela Grosu

Premiu 1 (1)

Inapoi la arhiva noutaților