[ X ]
Expertiza juridică a proiectului Codului Audiovizualului va fi recepționată în iunie
29 Mai

Expertiza juridică asupra proiectului Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova va fi furnizată în luna iunie de către experții internaționali, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, la solicitarea Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, pentru oferirea expertizei asupra proiectului Codului serviciilor media audiovizuale au răspuns Consiliul Europei și Freedom House.

Proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost elaborat de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Proiectul a fost înregistrat în Parlament în martie curent, iar în aprilie, după o serie de consultări publice, a fost votat în prima lectură.

Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost elaborat cu suportul Proiectului comun al UE și al Consiliului Europei „Promovarea libertății și a pluralismului mass-media în Republica Moldova” și al Ambasadei SUA la Chișinău.

În redacție nouă, Codul urmează să transpună în cadrul legal național Directiva Parlamentului European și al Consiliului numită Directiva Serviciilor Media Audiovizuale.

Amintim că, grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media a Republicii Moldova a fost creat prin dispoziția Președintelui Parlamentului Andrian Candu în iunie 2017.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților