[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expert: Trebuie să mizăm pe o bună funcționare a dialogului la nivel instituțional cu cei din Federația Rusă
7 Decembrie

Expertul și liderul de echipă în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Mihai Mogâldea afirmă că relațiile moldo-ruse trebuie aduse pe un făgaș al normalității și de respect reciproc, transmite CURENTUL.

În cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, Mihai Mogâldea a menționat că, acest lucru nu a fost posibil pe perioada aflării la conducerea țării a lui Igor Dodon.

„Dacă asta este o resetare a relațiilor R. Moldova – Federația Rusă, atunci trebuie să mizăm pe o bună funcționare a dialogului la nivel instituțional cu cei din Federația Rusă. Odată cu venirea la conducere a Maiei Sandu, cel puțin din agenda electorală pe care a prezentat-o, vom avea o poziție uniformă la nivelul instituțiilor de stat – MAEIE și Președinția, legată de unele probleme-cheie pentru dialogul cu Federația Rusă, cum ar fi problema retragerii GOTR din regiunea transnistreană.

În perioada aflării lui Dodon la Președinție a fost o încercare de a ignora unele apeluri internaționale, mesaje transmise anterior de către conducerea R. Moldova la forumuri internaționale, regionale legate de respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova”, a spus Mihai Mogâldea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților